Foc in pavilionul de ceai


545680_372230722813540_31951580_nFoc in pavilionul de ceai este saga uluitoare a doua femei in a caror prietenie se intalnesc doua lumi: Orientul si Occidentul.

„Cand aveam noua ani, in orasul caruia i se spune astazi Kyoto, mi-am schimbat singura soarta. Am intrat in sanctuar pe poarta rosie si am lovit clopotul. Am facut doua plecaciuni. Am batut de doua ori din palme. I-am soptit ceva zeitei straine si am mai facut o plecaciune. Apoi am auzit strigatele si am simtit mirosul focului. Ce ii cerusem? Orice, numai viata asta nu.”

Ruga orfanei americane adusa in Japonia de unchiul sau misionar este ascultata. Fetita va supravietui unui incediu devastator din vechea capitala imperiala si va gasi adapost in pavilionul Baishan din casa familiei Shin. Adoptata de maestrul de ceai, Aurelia, rebotezata Urako, va creste alaturi de mostenitoarea familiei Shin, Yukako, descoperind o lume exotica, ale carei filosofie si sensibilitate sunt codificate in chado-ceremonia ceaiului.

Va recomand aceasta carte care ilustreaza extraordinara si fascinanta civilizatie nipone vazuta prin ochii si sufletul de copil a lui Urako.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: