Pisica e moarta pe masa


Pe patul de moarte, Albert Einstein, a spus cateva cuvinte neintelese de asistentele care il supravegheau. Mai tarziu s-a ajuns la concluzia ca de fapt Einstein a spus in limba germana (acesta a murit la data de 18 aprilie 1955 la New Jersey-USA): Pisica e moarta pe masa. La cei 76 de ani ai sai era inca un tip profund si plin de surprize. Din pacate prea nonconformist si superficial in ceea ce priveste starea lui de sanatate, moare ca urmare a unei boli banale netrate pe care a neglijat-o foarte mult timp si care putea fi tratata cu o simpla interventie chirurgicala la nivelul arterelor inimii.

Gandindu-ne la mostenirea lasata de acest geniu umanitatii ramanem coplesiti de varietatea ariei stiintifice in care si-a desfasurat activitatea si ne intrebam pe buna dreptate care a fost secretul sau.

Înaintea incinerării, patologul Spitalului Princeton,Thomas Harvey i-a scos creierul, pentru a fi păstrat, fără permisiunea familiei, în speranţa că în viitor se va descoperi ce l-a făcut pe Einstein atât de inteligent.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: