Noul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret: Carmen Tocala


Material preluat de pe http://www.prosport.ro

Şefa Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală (foto, 50 de ani), a fost numită ieri în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret în locul fostei atlete Doina Melinte. Sprijinită de PNL şi promovată de premierul Victor Ponta, un împătimit al sportului cu mingea la coş, Tocală i-a luat faţa rugbystului Alin Petrache, uns „vice” la ANST. Interesant este că, fără a fi înregimentată politic, noua şefă a sportului a fost la un pas de a primi aceeaşi funcţie şi de la vechiul guvern PDL.

Doamna Tocală, de câţi ani sunteţi manager în sport?
În 1999, am preluat echipa feminină Sportul Studenţesc, ca antrenoare şi ca manager. Conduc federaţia de baschet din 2004.

În ultimii opt aţi avut timp să cunoaşteţi problemele sportului. Veţi fi un şef avizat…
Nu mă aştept să le ştiu pe toate, probleme apar în fiecare zi. Totul este să nu fii surprins. Una este să fii la faţa locului, să vezi ce se întâmplă în toate sporturile, şi alta este din afară, numai din sistemul tău.

Ce priorităţi veţi avea?
Mai întâi voi avea o discuţie cu doamna Melinte şi voi identifica obiectivele din mandatul domniei sale. Acestea vor fi continuate, nu este normal să vii să întrerupi totul şi să o iei de la capăt. În altă ordine de idei va exista o colaborare cu COSR, iar acesta este cel mai important lucru în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Londra.

Vom avea şi noi o strategie naţională şi unitară a sportului?
Îmi doresc acest lucru. Mai întâi însă trebuie să avem indicatorii calitativi, pentru a şti unde suntem noi, comparativ cu cei de afară. Abia după aceea elaborăm strategia. Dacă în şase luni reuşim să facem o strategie pe termen lung, în funcţie de rezultatele de la Londra, atunci suntem cu un mandat aproape îndeplinit.

Aveţi în vedere şi o reformă legislativă?
Trebuie să vedem misiunea Consiliului Europei, cum defineşte sportul şi care este misiunea pe care o dă sportului. Apoi, evident, legislaţia noastră să fie în acord cu cea europeană. Vorbesc de Legea sportului, Legea sponsorizării, Legea voluntariatului…

Până acum, toţi cei care au ajuns preşedinţi la ANST au vorbit la început despre aceste obiective, dar n-au făcut nimic.
Poate nu a existat putere şi temeri că iniţiativele nu vor trece de parlament, de comisii. Dacă pleci cu „nu” în faţă, nici la pâine nu te duci, că „nu” e pâine.

mai multe pe: http://www.prosport.ro/alte-sporturi/jo-2012/carmen-tocala-solutia-universala-noua-sefa-a-sportului-nu-e-om-politic-dar-vrea-o-strategie-nationala-cati-mai-multi-copii-la-sport-9693371

Reclame

One Response to Noul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret: Carmen Tocala

  1. dumitriudaniel spune:

    Vrajeala multa si sport putin…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: